Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Τι να προσέξετε στις συναλλαγές με τη Ρουμανία

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν στις συναλλαγές με ρουμανικές επιχειρήσεις απέστειλε το Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου, μετά και από καταγγελίες Ελλήνων Εξαγωγέων. Σύμφωνα με το Γραφείο, παρατηρείται το φαινόμενο αποστολής πλαστών SWIFT numbers, που υποτίθεται ότι αντιστοιχούν σε αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ρουμανικών επιχειρήσεων, προς τους Έλληνες προμηθευτές, ως αποδεικτικό πληρωμής της εμπορικής συναλλαγής.

Η αποστολή των στοιχείων γίνεται συνήθως ημέρα Παρασκευή προκειμένου να επισπευθεί η αποστολή εμπορευμάτων εντός του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, αν στο e-mail φαίνεται η διενέργεια εμβάσματος, οι λογαριασμοί των ελληνικών επιχειρήσεων δεν πιστώνονται ποτέ με τα αντίστοιχα ποσά. Ως εκ τούτου, συνιστάται πέραν της υπογραφής σύμβασης, συμβολαίου ή συμφωνητικού και ο έλεγχος ταυτοποίησης του αριθμού SWIFT πριν την αποστολή των εμπορευμάτων προς Ρουμανία.

Μάλιστα, το Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου μπορεί να συνδράμει προς το συγκεκριμένο έλεγχο.

Παράλληλα, η Ένωση Επιμελητηρίων Ρουμανίας και τα περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας, σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία RisCo, ίδρυσαν υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού «ρίσκου» επιχειρηματικής συνεργασίας και έναντι μικρής αμοιβής πληροφορούν κάθε ενδιαφερόμενοι για τη φερεγγυότητα τους εν δυνάμει συνεργάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.riscpartner.ro. (Α.Π. 673, 662)