Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.
Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία/ Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, η 1η εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών κρασιών και τυριών στην Πολωνία, στο ελληνικό εστιατόριο PAROS της Βαρσοβίας, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου τ.έ.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βαρσοβία, κα Τασία Αθανασίου και την παρακολούθησε ακροατήριο περίπου 80 ατόμων (εκπρόσωποι πολωνικών Υπουργείων, εκπρόσωποι διπλωματικού σώματος, εταιρειών εισαγωγής κρασιών, εταιρειών εισαγωγής τυριών, έλληνες επιχειρηματίες στη Πολωνία, sommeliers καθώς και δημοσιογράφοι).
Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρουσίαση των προϊόντων τους, 3 εταιρείες του κλάδου κρασιού (η Epicurean από την Ελλάδα και δύο πολωνοί εισαγωγείς ελληνικών κρασιών) και 2 εταιρείες του κλάδου τυριών (η Ρούσσας από την Ελλάδα και ένας πολωνός εισαγωγέας ελληνικών τυριών).
Η εκδήλωση περιελάμβανε : γευσιγνωσία ελληνικών τυριών (φέτα, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, της εταιρείας Ρούσσας, κεφαλοτύρι και γραβιέρα Κρήτης, καθώς και άσπρο τυρί από γάλα βούβαλου της εταιρείας Μπέκας), γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών κρασιού –Αγιωργείτικο, Ξινόμαυρο, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, κρητικών ποικιλιών (Βιδιάνο, Κοτσυφάλι, Μανδηλάρι, Θραψαθήρι)- των εταιρειών Epicurean, Κώστα Λαζαρίδη, Τσιλιλή, Γεροβασιλείου, Νίκου Λαζαρίδη κ.ά.
Τέλος διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, ενημερωτικό έντυπο για τα ελληνικά κρασιά και ακολούθησε γεύμα με ελληνικά φαγητά καθώς και Β2Β συναντήσεις.